Hoe kan ik een draagmuur verwijderen en balk plaatsen?

Ben je van plan een draagmuur te verwijderen en een balk te plaatsen om dit op te vangen? Dan is het belangrijk om van te voren een aantal zaken uit zoeken, zoals mag ik vergunningsvrij de draagmuur verwijderen, is de balk sterk genoeg om dit op te vangen en wat zullen hier de kosten van zijn. 

De kruif sloopwerken heeft deze vragen op een rijtje gezet en zal je van informatie voorzien om jou verbouwing zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Een draagmuur laten verwijderen?

Vraag een vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen van jou draagmuur.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen

Hoewel sommige mensen je misschien vertellen dat je een dragende muur zelf kunt slopen.  Dit is geen doe-het-zelf project. Zelf een dragende muur gedeeltelijk verwijderen kan leiden tot allerlei kostbare fouten, die de fundering van je huis aanzienlijk kunnen beschadigen.

Huur een erkende en professionele aannemer en constructeur in om ervoor te zorgen dat de structurele fundering van je huis in goede handen is. Het slopen van een dragende muur vergt veel meer planning dan het slopen van een scheidingswand. Naast het structurele aspect zijn er vaak nog vele andere benodigdheden zoals leidingen en elektrische draden in de muren, wat het proces nog ingewikkelder maakt.

Mogelijk moet je naast een bouwkundige ook een loodgieter en elektricien inhuren. Het is heel belangrijk om te weten welke vakman je moet inhuren voor je project. Als je een dragende muur op een bovenverdieping verwijdert, zal dit ook aanpassingen aan de structuur van de verdieping(en) eronder vereisen om het draagvermogen naar de fundering voort te zetten. Natuurlijk zal het inhuren van een vakman waarschijnlijk meer geld kosten dan het zelf slopen van de muur. Jij en je huis zullen echter veel veiliger zijn, en de tijd om je project te voltooien zal veel korter en gestroomlijnd zijn. Je kunt ook verzekerd zijn van kwaliteit en efficiënt werk met een ervaren professional. Een aannemer zal je ook helpen met de vereiste vergunningen. 

TIP: Ben jij er niet zeker van of het een draagmuur is, lees dan onze blog over hoe jij een draagmuur kunt herkennen!

Image link

Kosten draagmuur verwijderen

Het verwijderen van een dragende muur kost waarschijnlijk tussen €1.200 en €3.000 voor een huis met één verdieping, en tussen €3.000 en €10.000 voor huizen met meerdere verdiepingen. De kosten voor het verwijderen van een niet dragende muur zullen liggen tussen de €300 en €1.000. De overige kosten waar je rekening dient mee te houden bij het verwijderen van een draagmuur zijn bijvoorbeeld gipsplaten installatie, nieuw behang en schilderwerk.

Draagmuur verwijderen zonder vergunning

De meeste gemeentes eisen een bouwvergunning voor verbouwingen. Als er loodgieters- of elektriciteitsdraden in je dragende muur zitten, heb je daar meestal ook aparte vergunningen voor nodig. Als je niet zeker weet wat jouw gemeente vereist, bezoek dan hun website of bel de planning of bouw afdeling om er zeker van te zijn. Een ervaren constructeur zal ook weten wat de gemeente eisen zijn.

Wat voor balk heb ik nodig bij het verwijderen van een dragende muur?

Het type balk dat nodig is bij het verwijderen van een dragende muur is sterk afhankelijk van de grote van de dragende muur die je gaat verwijderen. Daarnaast dient de draagkracht van de balk te worden berekend doormiddel van een constructieberekening, op deze manier ben jij er zeker van dat de fundering van het huis verzekerd is.

Bent je van plan om de dragende muur te verwijderen en zou je dit graag uitbesteden aan een professioneel sloopbedrijf, dan ben je bij de Kruif sloopwerken aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op wanneer je een vrijblijvende offerte wilt ontvangen of eventuele vragen heeft.

Image link

Een draagmuur laten verwijderen?

Vraag een vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen van jou draagmuur.

Waarom De Kruif sloopwerken?

Jarenlange ervaring met sloopwerken
Wij staan bekend om onze betrouwbaarheid
Ons team bestaat uit goed opgeleide en ervaren professionals
Wij werken nauw samen met jou om ervoor te zorgen dat we de sloopwerkzaamheden naadloos integreren in je planning en andere projectvereisten.
Bij 'De Kruif Sloopwerken' staat de klant centraal. We luisteren naar jouw wensen, behoeften en specifieke eisen.
Wij komen onze afspraken na en leveren kwalitatief hoogwaardig werk binnen de afgesproken deadlines..
Start met jou project
Image link
Vakkundig
Betrouwbaar
Klantgericht
Deskundig

Beginnen met slopen?

Bij ons ben je aan het juiste adres om jouw sloopproject een vliegende start te geven. Wij staan klaar om je te helpen met onze expertise en ervaring.