Schoorsteen verwijderen

Schoorsteen verwijderen

Wilt u de oude schoorsteen verwijderen om meer woonruimte te creëren of omdat u de schouw niet meer gebruikt? Dan adviseren wij u om deze werkzaamheden uit te besteden aan een professioneel sloopbedrijf. Zelf je schoorsteen afbreken is namelijk niet eenvoudig. Het afbreken van een schoorsteen vereist ervaring en grondige voorkennis. Weet u bijvoorbeeld niet wat voor schoorsteen het betreft, dan kan er enorme schade ontstaan. Daarnaast is het vanwege de hoogte al een gevaarlijke klus op zich. U kunt van het dak vallen of onherstelbare schade aan uw woning/dak aanbrengen.

Kiest u ervoor om deze klus uit te besteden aan de kruif sloopwerken, bent u verzekerd van:

 • Advies op maat
 • Correcte en veilige uitvoering
 • Professionele afwerking

Waarom de schoorsteen verwijderen?

Een schoorsteen verwijderen kan vanwege verschillende redenen. Misschien vindt u het hebben van een schoorsteen ouderwets of u bent voorzien van een centrale verwarming in uw woning. Wanneer uw schoorsteen weinig wordt gebruikt, kan het zijn dat u deze teveel ruimte in vind nemen. Door de schoorsteen te verwijderen, kan u vaak een enorme ruimte winnen in de woning. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om uw schoorsten te verwijderen. 

 • Geen kans meer op lekkage via uw schoorsteen
 • De schoorsteen wordt niet meer gebruikt
 • Er wordt een rechte muur gecreëerd waardoor de kamer makkelijker in te delen is.
 • De schoorsteen bevat asbest

Hoe schoorsteen verwijderen?

De schoorsteen kan op verschillende manieren verwijderd worden. Zo is het mogelijk om de schoorsteen alleen op het dak te verwijderen of in zijn geheel waardoor u binnenshuis ook meer ruimte creëert. De opties voor u op een rijtje:

 1. Schoorsteen op dak verwijderen
 2. Schoorsteen binnenshuis verwijderen
 3. Schoorsteen volledig verwijderen

Schoorsteen verwijderen vergunning

Om uw schoorsteen te verwijderen is het in sommige gevallen nodig om een of meerdere vergunningen aan te vragen, dit hangt af per situatie. Hierbij is het van essentieel belang om te weten hoe de constructie van de schoorsteen in uw woning in elkaar zit. Zo kan de schoorsteen bijvoorbeeld vast bevestigd zitten aan het platte dak of vast gemetseld zijn.

Oude gemetselde schoorstenen lopen vaak vanaf de fundering onder de huiskamer tot boven op het dak. Daarbij heeft de schoorsteen vaak een dragend vermogen voor uw huis. Wanneer u van plan bent om een gedeelte van de schoorsteen op een van verdiepingen te slopen, is het belangrijk om het gedeelte hierboven van te voren te stutten met constantiel palen. Hierdoor kan de schoorsteen niet naar beneden zakken en worden er ongelukken voorkomen. Voor het verwijderen van de schoorsteen kunnen de volgende vergunningen nodig zijn:

 • Omgevingsvergunning: Het verschilt per gemeente of u een omgevingsvergunning nodig hebt voordat u kan beginnen met slopen. Vraag dit goed na bij uw gemeente te. Daarnaast is het belangrijk deze tijdig aan te vragen zodat u geen vertraging op loopt!
 • Sloopvergunning: Als er meer dan 10 kuub aan slooppuin vrij komt bij verwijderen van uw schoorsteen of als uw schoorsteen asbest bevat, is het nodig om een sloopvergunning aan te vragen.
 • Bouwvergunning: Indien het verwijderen van uw schoorsteen effect heeft op de constructie van uw woning, is het van belang dat er een bouwvergunning wordt aangevraagd. Als dit het geval, heeft u een bouwkundig adviseur nodig om de vervangende bouw constructie te berekenen. 

Andere elementen in het huis verwijderen

Bent u van plan andere elementen in uw huis te verwijderen zoals bijvoorbeeld de keuken of badkamer? Dan bent u bij De Kruif sloopwerken ook aan het juiste adres!

Bespaar op uw offerte!

Wilt u het boorwerk uitbesteden of bijvoorbeeld een huis laten ontruimen, dan kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat wij een scherpe offerte voor u kunnen opstellen.

Andere vorm van sloopwerk

Bent u opzoek naar een andere vorm van sloopwerk? We horen graag welke vorm dat is. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of per mail.

Meer weten over schoorsteen verwijderen?

Heb je een vraag over schoorsteen verwijderen of kunnen we je ergens anders mee helpen? Geef ons gerust een belletje voor meer informatie of vrijblijvend advies.