Kan ik een draagmuur gedeeltelijk verwijderen?

draagmuur gedeeltelijk verwijderen

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen?

Heeft uw droomhuis veel vrije ruimte, veel daglicht en meerdere multifunctionele ruimtes? Dan kunt u het beste kiezen voor een open inrichting. Naast het vergroten van uw woonruimte, kunnen open ruimtes: 

  • Een kleine ruimte vergroten 
  • Regelmatige ontmoetingen en een betere band tussen gezinsleden mogelijk maken
  • Het ontvangen van gasten gemakkelijker maken 
  • Een prachtig uitzicht op de buitenlucht bieden

Dat gezegd hebbende, een belangrijk nadeel van een open ruimte is de controle over rommel. In een open keuken kun je vuile vaat en niet opgeruimde kasten niet verbergen. Tenzij je meteen na het koken opruimt, is de rommel voor iedereen zichtbaar. 

Gelukkig kun je dit tegengaan door een halfopen, luchtige ruimte te creëren die de rommel verborgen houdt. In plaats van een hele muur weg te halen om van twee kamers één te maken, verwijder je gewoon een stuk van de muur om de deuropening te verbreden of een doorgang te maken.

Maar hier is de grote vraag: is het mogelijk om dit te doen met dragende muren? Dat hebben we voor u uitgezocht!

Image link

Een draagmuur laten verwijderen?

Vraag een vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen van jou draagmuur.

4 tips voor het verwijderen van gedeeltelijk dragende muren

Wanneer u uw oog heeft laten vallen op het verwijderen van een dragende muur, moet u een plan van aanpak hebben. U wilt niet een dragende muur te veranderen zonder te weten wat te doen. Hier zijn vier tips om u in de juiste richting te begeleiden.  

1. Tref een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is cruciaal voor elk draagmuur verwijderingsproject. Dit begint met het begrijpen waar de draden, stopcontacten, sanitair, en andere armaturen zich bevinden binnen de muur. Kunt u ze verleggen voor de nieuwe opening? Bedenk ook hoeveel van de muur u gaat verwijderen. Als u van plan bent om een doorgang te maken, bepaal dan hoe groot u die wilt hebben.

2. Pas op voor verborgen verrassingen in de muren

In uw muren kan van alles zitten, zoals lood, schimmel en asbest. Asbest werd met name gebruikt in een aantal ouderwetse bouwproducten. Wanneer het wordt ingeademd, kan het ernstige ziekten veroorzaken, waaronder asbestose en longkanker. 

Eén ding is zeker: asbest is niet iets waar u alleen mee aan de slag moet, zeker niet als u niet over de juiste apparatuur beschikt. U zult contact moeten opnemen met een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf voordat u verder gaat met de verbouwing. Hiermee zou de Kruif Sloopwerken u ook kunnen helpen!

3. Bouw altijd tijdelijke steunpunten

We hebben het al eerder gezegd en we zeggen het nog een keer: u kunt geen dragende muur verwijderen zonder het gewicht dat hij draagt te ondersteunen. Voordat u een deel van de dragende muur weghaalt, moet u aan beide kanten tijdelijke steunmuren plaatsen. Dit geeft de vloerbalken iets om op te zitten terwijl de permanente balk wordt geïnstalleerd.  

4. Overweeg het inhuren van een vakman

Op papier klinkt het gemakkelijk om een deel van een dragende muur te verwijderen. Het enige wat u hoeft te doen is een ondersteuningssysteem te bouwen, zoveel van de muur weg te halen als u wilt en de balk op de juiste manier te installeren. Vandaar dat u misschien in de verleiding komt om de doe-het-zelf-route te kiezen en uw verbouwingsbudget met de helft te verminderen. 

Maar in werkelijkheid is het verwijderen van een dragende muur in een keuken of kelder gecompliceerd. Het vergt veel tact, vaardigheid en precisie om alles direct goed te krijgen. Zelfs kleine fouten kunnen uw huis aanzienlijk beschadigen. Denk aan lelijke scheuren in de muren en plafonds vijf jaar later. 

Om deze reden is het in uw eigen belang om een professioneel bedrijf in te huren voor het verwijderen van dragende muren. Als zij het project leiden, kunt u met een gerust hart zeggen dat uw huis in goede handen is. 

Of u nu van plant bent een draagmuur geheel of gedeteelijk te verwijderen, de basisprincipes blijven hetzelfde. Hopelijk heeft dit bericht u enig inzicht gegeven in hoe u zonder problemen openingen in uw dragende muren kunt maken! 

Heeft u meer antwoorden nodig over het verwijderen van dragende muren? Geef De Kruif Sloopwerken een belletje. Als specialisten op dit gebied, kunnen wij de dragende muur tussen u en uw droom open keuken gemakkelijk verwijderen. Bovendien werkt ons team razendsnel en laat het geen rommel achter. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Image link

Een draagmuur gedeeltelijk verwijderen: Kan dit?!

Het korte antwoord is, ja. In de meeste woningen kunt u een deel van een draagmuur gedeeltelijk verwijderen. Dit hangt echter af van wat er in de muur zit en hoe u van plan bent het gewicht te herverdelen. 

Probeer in dit geval niet te raden welke maat balk u nodig heeft. Het is bijna onmogelijk om deze afmetingen op het oog te bepalen, vooral als u geen ervaring heeft met deze klus. Probeer in plaats daarvan een ervaren bouwkundig constructeur in te huren om het juiste besluit te nemen. Of, u kunt de Kruif Sloopwerken bellen! Wij zullen uw woning bezoeken en de situatie beoordelen voordat we u de details geven. 

Welk type draagbalk moet u kiezen?

Vergis u niet: het kiezen van een draagbalk is een lastige taak. De meeste specialisten op het gebied van het verwijderen van dragende muren (waaronder wij) gebruiken draagbalken van staal, gelamineerd fineerhout of gelijmde balken voor projecten voor het verwijderen van dragende muren.  

Staal: Dankzij hun sterkte hebben stalen balken minder verticale ondersteuning nodig. Bovendien hoeft u zich ook geen zorgen te maken over ongedierte en termieten! Maar let op: stalen balken zijn vrij zwaar en moeilijk te manoeuvreren. Als gevolg hiervan kunt u beter niet het risico nemen om ze zelf te plaatsen.  

LVL: Gelamineerd fineerhout (LVL) is  gemaakt van in de lengte verlijmde fineerlagen. Het is niet alleen sterker, rechter en duurzamer dan traditioneel timmerhout, maar het heeft ook een veel grotere dimensionale consistentie en draagvermogen.  

Heeft u twijfels over de balk die u nodig hebt? Om eerlijk te zijn, er is geen kant-en-klare oplossing. U kunt het beste een professionele aannemer voor het verwijderen van dragende muren raadplegen om een nauwkeurig antwoord te krijgen op basis van uw behoeften.

Ons team installeert al jaren balkconstructies in dragende muren. We kunnen dus gerust zeggen dat we verschillende knepen van het vak kennen. Bovendien werken we snel en nauwkeurig, dus u heeft geen omkijken meer naar onze afwerking!   

Image link

Een draagmuur laten verwijderen?

Vraag een vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen van jou draagmuur.

Waarom De Kruif sloopwerken?

Jarenlange ervaring met sloopwerken
Wij staan bekend om onze betrouwbaarheid
Ons team bestaat uit goed opgeleide en ervaren professionals
Wij werken nauw samen met jou om ervoor te zorgen dat we de sloopwerkzaamheden naadloos integreren in je planning en andere projectvereisten.
Bij 'De Kruif Sloopwerken' staat de klant centraal. We luisteren naar jouw wensen, behoeften en specifieke eisen.
Wij komen onze afspraken na en leveren kwalitatief hoogwaardig werk binnen de afgesproken deadlines..
Start met jou project
Image link
Vakkundig
Betrouwbaar
Klantgericht
Deskundig

Beginnen met slopen?

Bij ons ben je aan het juiste adres om jouw sloopproject een vliegende start te geven. Wij staan klaar om je te helpen met onze expertise en ervaring.