Constructieberekening

Constructieberekening

Wat is een constructieberekening?

Een constructieberekening is een berekening die het ontwerp en de sterkte van een bouwwerk of constructie bepaalt. De berekening omvat een overzicht van de spanningen, selectie van materialen en bepaling van de noodzakelijke afmetingen en versterkingen. Het laten maken van een constructietekening is essentieel om te garanderen dat een constructie veilig, stabiel en functioneel is. Een constructieberekening wordt veel gebruikt bij het verwijderen van bijvoorbeeld een draagmuur.

Constructietekening laten maken?

Bij de meeste bouwprojecten heb je een constructieberekening nodig. Een degelijke constructieberekening helpt problemen met de constructie voorkomen en is bovendien vaak een voorwaarde van de gemeente bij de aanvraag van jouw omgevingsvergunning.

Veel mensen realiseren zich niet dat voor een vergunningvrij bouwwerk veelal ook een constructieberekening en een constructietekening nodig zijn.

Wanneer heb ik een constructieberekening nodig?

Als je een omgevingsvergunning (bouwvergunning) nodig hebt voor je verbouwing of nieuwbouwproject, heb je ook een constructieberekening nodig om in te dienen bij de gemeente. Ook als je zonder vergunning verbouwt en constructieve wijzigingen aanbrengt, moet er een constructieberekening gemaakt worden. Denk aan het doorbreken van een draagmuur of het veranderen van de muur- of dakconstructie.

Wie kan mijn constructieberekening maken?

Constructeurs die dagelijks werken met constructieberekeningen voor uiteenlopende projecten, van grote nieuwbouw woontorens tot kleine verbouwingen door particulieren. 

Opzoek naar een constructeur voor jouw constructieberekening?

Bekijk dan onze website over constructieberekingen via de onderstaande knop!

Constructieberekening laten maken?

Je kan eenvoudig een constructieberekening laten maken via de onderstaande knop. Je wordt dan doorgestuurd naar onze partner Constructiefgoed.

Constructieberekening